Veszprém

2015.11.12. 14:26

Cyclocross-viadal

Veszprém – Tizenhat kategóriában több mint másfélszáz cyclocross-versenyzőt várnak a szervezők a hétvégi LOcarGO Pepperl + Fuchs Veszprém Cross nemzetközi megmérettetésre, ami a Magyar Kupa- és a SuperCross-sorozat második állomása is egyben.

Bényi Kálmán

A Gulya-dombon kialakított 3050 méteres pályán a nevezőknek a vetélytársak mellett a 35 méteres szintkülönbséggel is meg kell majd küzdeniük. A viadal érdekessége, hogy az első befejezett kör ideje határozza meg, hogy hány kört kell majd teljesíteniük a versenyzőknek.

Tóth András, a rendezvény főszervezője a versenyről elmondta: „Egy húzósabb, hosszabb emelkedő van benne, egy rövid, felfutós szakasz, egy homokágy illetve látványosságként egy kamionplatóra is fel kell szaladniuk a kerekeseknek. A pálya vonalvezetését a nemzetközi normákhoz igazítjuk, ebben

a hegyikerékpáros-olimpikon, korábbi többszörös bajnok szakágvezető, Vinczeffy Zsolt van a segítségemre. Nem lesz benne pihenős rész, aki nem hajt, az lemarad. Az elitek futamát megelőzően szakág-népszerűsítő gyermekversenyt hirdetünk 1850 méteres pályán, ami viszonylag sík, de a homokágyat nekik is meghagyjuk. Szombaton délután három órától kerül sor a csapatversenyre, vasárnap háromnegyed tizenegytől a hobbi-, női és gyermekfutamokat rendezzük. Az elitfutam vasárnap 13.30-kor rajtol, a férfiaknál Buruczki Szilárd és Pelikán János csatája várható.”

Címkék#cyclocross

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!