Veszprém

2015.11.06. 20:29

Göncz Árpádra emlékeztek Veszprémben

Veszprém - Veszprémben is megemlékeztek Göncz Árpádról. Közel százan gyűltek össze a Petőfi Színház kertjében, az Elnökök ligetében, ahol az 1990-es években a környező országok köztársasági elnökei Göncz Árpád meghívására fát ültettek.

Szám Dorottya

A Világos Veszprémért Mozgalom rendezvényének résztvevői virágokat és mécseseket helyeztek el az egykori köztársasági elnök emlékére, majd elénekelték a Bródy János által írt Ha én rózsa volnék című dalt.

– Életének 94. évében, 2015. október 6-án hunyt el Göncz Árpád. Döbbenetes, hogy épp ekkor, a nemzeti gyásznapon ment el. Mintha üzenni akart volna a halálával. Talán azt, hogy hinni kell a köztársaságban és küzdenünk kell érte. Véleményem szerint a mai napig ő Magyarország köztársasági elnöke. Erőt ad azzal, hogy a szelleme itt van közöttünk – fogalmazott Katanics Sándor önkormányzati képviselő a megemlékezésen.

– Göncz Árpád a nagybetűs, rendszerváltás utáni köztársasági elnök, aki tíz éven keresztül úgy látta el tisztségét, hogy erőt adott a magyaroknak. Azt sugallta, fontos, hogy szabad világban, demokráciában éljünk. Mivel a veszprémiek közül sokan nem tudtak részt venni a temetésén, ezért lehetővé tettük, hogy itt, az Elnökök ligetében gyertyagyújtással és egy szál virággal fejet tudjanak hajtani az emléke előtt – nyilatkozta lapunknak Katanics Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!