Veszprém

2015.12.20. 20:52

A karácsony misztériumát hirdették

Veszprém – Minden évben hagyományosan megrendezi nyilvános karácsonyi ünnepi műsorát a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskola. Idén először az ünnepséget a nagy érdeklődésre való tekintettel két részletben tartották, mindkét alkalommal telt ház előtt.

Jákói Bernadett

– Szülők, nagyszülők, kollégák, támogatók érkeztek a karácsonyi ünnepségére, amellyel hosszú évek óta népi hagyományokkal ötvözve a régi magyar karácsonyok hangulatát közvetítjük gyermekeink számára.

Iskolánk diákjai rendszeresen részt vesznek magyar népi hagyományőrző foglalkozásokon, egyben a népi kultúrkör értékeit is ápolva készülnek felkészítő tanáraikkal a műsorra – mondta el Kövecses Mária, a karácsonyi műsor főszervezője, az iskola pedagógusa.

Akkor lehetünk igazán boldogok a karácsony misztériumának a befogadására, ha erős bennünk az összetartozás érzése, ha örülni tudunk egymásnak, hiszen ennél nagyobb ajándékot nem adhatunk és nem is kaphatunk – osztotta meg gondolatait köszöntőjébenRóka József igazgató. A műsorban bábjáték, alsósok énekkara, klasszikus gitárszóló, irodalmi jelenetek, előadások emelték az ünnepi hangulatot.

Felső tagozatos diákok Mária altatójával emelték az ünnep hangulatát 
Fotó: Jákói Bernadett

Az iskola felső tagozatos diákjai a műsor fénypontjaként a Mária altatója című népi zenés látványos betlehemes játékot adták elő. A rendezvény zárásaként  a harmadik osztályos gyerekek S. Róka Krisztina tanító felkészítésével vidám kántálásokkal és élő népi hangszeres kísérettel elevenítették fel a régi idők magyar karácsonyi szokásait.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!