Veszprém

2016.01.25. 13:19

Januárban megnyílik, de tavasszal nyeri el teljes pompáját az új kilátó

Veszprém – A Gulya-domb új kilátójának hatósági átadása is lezajlik a hét második felében, amelyet követően már látogatható lesz az építmény – mondta el a Naplónak Schumacher István, a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója.

Leitner Vera

A műszaki átadás már decemberben megtörtént, az új kilátót azonban eddig csak távolról csodálhatták meg a Gulya-dombra látogatók; az épületbe felmenni még nem lehetett. A január végi hatósági átadót követően azonban már a 17,5 méter magas kilátószintről is megtekinthetjük a környező panorámát.

– A hivatalos, ünnepélyes átadóra – amelyet tavaszra tűztünk ki – tervezzük még a kilátó környezetének rendbetételét is, azokat az utómunkálatokat, amelyek most, az időjárás okozta körülmények miatt nem elvégezhetőek. Jelenleg egy folyamat közepén járunk, a kilátó és környezete a jó idő beköszöntével nyeri el teljes, végleges képét – közölte Schumacher István. A vezérigazgató úrtól megtudtuk azt is, hogy az új gulya-dombi torony a maga 22 méterével az erdőgazdasághoz tartozó legmagasabb kilátó, amelynek nettó értéke 55 millió forint. A fémből készült építmény a korábban itt álló faszerkezetes kilátót váltotta le, amelynek anyagát az erdő gombafajai elkezdték lebontani; ez indokolta az új anyag használatát.

– Ez egy újszerű megoldás a korábbiakhoz képest, reméljük, hogy a Gulya-dombra látogatók tetszését is elnyeri – tette még hozzá az igazgató úr a kilátóval kapcsolatban, amelynek különleges formájában sokan máris egy, a királynék városához illő korona formáját vélik felfedezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!