Veszprém

2016.01.06. 18:22

Megrendezik a hangversenyt és átadják a Brusznyai-díjakat

Veszprém - A Brusznyai Alapítvány huszonhetedik alkalommal rendezi meg a Brusznyai-emlékhangversenyt.

Balla Emőke

Brusznyai Árpád tiszteletére, halálának 58. évfordulóján rendeznek emlékhangversenyt a Pannon Egyetem aulájában január 9-én, szombaton este hat órakor. Az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi mártírjára Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora emlékezik. A Brusznyai-díjakat Brusznyai Árpád lánya, Brusznyai Margit adja át.

A Mendelssohn Kamarazenekar és a Veszprémi Középiskolai Oratóriumkórus lép fel a Brusznyai-emlékhangversenyen (Fotó: Penovác Károly)

A hagyományos emlékhangversenyen felcsendül Beethoven Egmont nyitánya, Mozart B-dúr fagottversenyének I. tétele, valamint John Rutter Gloria című műve. Közreműködik Bánó Tamás Barnabás, a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke eufóniumon, a zeneművészeti szakközép-iskola tanulóival kibővített Mendelssohn Kamarazenekar, valamint a veszprémi iskolai énekkarokból és felnőttkórusokból alakult Veszprémi Középiskolai Oratóriumkórus. Vezényel Kováts Péter hegedűművész.

A Brusznyai Alapítvány kuratóriuma először 1990-ben adta át a Brusznyai-díjakat. Emlékhangversenyt 1994-ben rendeztek az egyetemi aulában, az egyesített énekkart, a középiskolai oratóriumkórust 1995-ben alapították a város középiskoláinak kórusaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!