Veszprém

2016.05.20. 10:02

Közös sétával emlékeznek

Születésének napján és halálának közel egyéves évfordulóján ruhákra kitűzött fekete gyász-szalaggal emlékezett meg a Szenior Tanácsadók Társasága Tungli Józsefről, az egykori sportpedagógusról, a SZTT korábbi klubvezetőjéről, természetbarátról, a Vetési Gimnázium több évtizedig itt tanító tanáráról, igazgatóhelyetteséről, város szerte közismert, népszerű veszprémi sportigazgatóról

Jákói Bernadett

- Az emlékséta célja, hogy ismertté váljon az őt tisztelők előtt ránk hagyott életfilozófiája: a mozgás, az egészséges életmód fontossága. –hangzott el a megemlékezésen a gimnázium aulájában kialakított kegyhelynél.

A séta helyszínein, a Vetési Gimnáziumban, a Stadion futópályáján, a Gulyadombon, a mai Gizella Királyné kilátónál idézték fel a közös  emlékeket tisztelői, barátai, ami helyszínek az élettevékenységének fontos állomásait jelentették.

Családtagok, barátok, klubtársak, tanítványok, kollégák, sporttársak egy szál virággal fejezik ki tiszteletüket a Vetési Gimnáziumban Fotó: Jákói Bernadett

Tungli József sportpedagógus, aki egész életében a mozgás, az egészséges életmódra nevelés örömét, az összetartozás élményét közvetítette. Lokálpatriótaként, pedagógusként természetjáróként sokat tett a városért, fiatalokért, később az idősebb korosztályért egyaránt.

Egészségmegőrző foglalkozásokat, előadásokat tartott klubokban, valamint a Tettre kész szeniorok programsorozat elindítója is volt. Gazdag közösségépítő sportéleti munkásságát emléksétával őrzik a jövőben is tisztelői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!