Veszprém

2016.05.25. 16:50

Szatmári és küküllői - Gálaműsort tartott a Szilágyi keresztény iskola

Veszprém - A Szilágyi keresztény iskola tánccsoportjai léptek fel a néptánc gálaműsorban a Hangvillában.

Balla Emőke

Hagyomány, hogy a Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola néptánccsoportjai év végén gálaműsorban mutatják be koreográfiáikat. A hétvégi programban a Szilágyi Táncegyüttes negyedik osztályos csoportja, a Szilágyi táncegyüttes felsős és ifjúsági csoportjai, a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes, valamint a Báthory Banda felsős csoportja szerepeltek. A táncosok többek között domaházi, tyukodi, keszüi, küküllői, szatmári táncokat, a negyedik osztályosok betyárjátékot adtak elő. A közönség lelkesen fogadta a produkciókat.

A Szilágyi Táncegyüttes 1972-ben alakult. 2005. augusztus 31-ig a Szilágyi iskola keretein belül, szakköri formában működött, szeptember 1-jétől alapfokú művészetoktatási intézményként folytatja tevékenységét. Az iskola a városi és megyei szinten rendezett versenyeken mindig az élen végez, az együttes rendszeresen eredményesen szerepel a különböző megyei és országos fesztiválokon.

A Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tizenkét tanulója az elmúlt napokban a Devecserben rendezett szólótáncversenyen vett részt. A Bakony virága szólótáncos-díjat a szakmai zsűritől hat néptáncos kapta meg: Hajdu Márton (Báthory Banda, 2. osztály), Harhai Péter (3. osztály), Taubert Zsigmond Márton (3. osztály), Rák Máté Zsombor (4. osztály), Csepely Zsófia (ifi) és Rák Gergő Attila (ifi).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!