Veszprém

2016.09.16. 18:45

Olimpiai reménységek BMX Cross-versenyét rendezték a megyeszékhelyen a múlt hétvégén

Három-három arany-, illetve ezüstérmet szereztek a Veszprémi Spartacus SE BMX-esei az elmúlt hétvégén.

Heffler Péter

A hétvégén 2014 után ismét hazánkban rendezték az Olimpiai reménységek BMX Cross-versenyét, melyet a Veszprémi Spartacus SE szervezett.

Az 1988-ban épült pálya már több rangos versenynek adott otthont az évtizedek alatt, hála a veszprémi klubnak, mely ezúttal is kitett magáért. Három ország versenyzőit nyolc kategóriában hívták kerekezésre, akikre a különféle protektorokban egy igen hosszú nap várt a nyarat idéző kánikulában.

A legkisebbek versenye is igen látványos kerekezést hozott
Fotó: Veszprémi Spartacus SE

A veszprémiek aztán rossz házigazda lévén három korosztályban is itthon tudták tartani az első helyet. Így a 9-10 évesek között Borbély Ferenc örülhetett aranynak, a 11-12 évesek között ráadásul kettős veszprémi győzelem született, ugyanis Szabó Ádám mögött Kató Norbert végzett a második helyen, míg a felnőtteknél Szoboszlai Patrik nem talált legyőzőre.

A hazaiak Naszádos Csaba révén még a 8 évesek között egy második, a 13-14 évesek versenyében Göndöcs Erik, László Milos és Wolher Armandó hármasnak köszönhetően ötödik, hatodik, illetve nyolcadik helynek örülhettek, valamint az amatőrök versenyében még Pinkova Gábor szerzett egy ezüstérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!