Veszprém

2016.09.09. 16:46

Megújult a Bagolyvár tábla

Veszprém - Már csak a régiek emlékezetéből és a helytörténeti visszaemlékezésekből ismerhetik a mai veszprémiek a nagy múltú Bagolyvár ipartörténeti emlékét.

Jákói Bernadett

2005-ben az autóbusz-pályaudvar területi bővítésével, a szikla együttes végleges elbontásával tűnt el a régi Cserhát városrész tőszomszédságában álló, egykori Olajmalom környékéhez tartozó sziklarendszer utolsó emléke is.

A veszprémi buszpályaudvar melletti helyijárat-megálló zöldövezetében áll a felújított tábla
Fotó: Jákói Bernadett

-A 2005-ben felállított tábla tíz év alatt teljesen elhasználódott, az időjárási viszonyok alaposan tönkretették, ezért volt szükség a cserére. A belvárosi Cserhát városrész civil szervezete kezdeményezésére sikerült az autóbusz-állomás központi vezetőségével napjainkra újra láthatóvá tenni a veszprémiek előtt is, megemlékezni a városrészi történetünkhöz tartozó múlt epizódjáról. A Lovassy Gimnáziumtól a mai Jutasi útra kivezető utcát is az emlékére nevezték el Bagolyvár utcának. –mondta el Édes Gyuláné a táblacserét kezdeményező, idén fennállásának 10 éves jubileumára készülő Cserhát Társaskör elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!