Veszprém

2016.11.19. 20:14

Példaértékű összefogás - Jótékonysági bál a nehéz sorsú fiatalokért

Veszprém – Rekordszámú résztvevővel és több mint kétszáz támogató szervezet közreműködésével rendezték meg a hátrányos helyzetű fiatalokat támogató jótékonysági gálát szombaton.

Marton Attila

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület (VVHHFE) kilencedszer rendezte meg jótékonysági gálaestjét. A nagyszabású jótékonysági eseményen – amelynek idén a Pannon Egyetem aulája adott otthont – rekordszámú, mintegy háromszáz résztvevő vásárolt belépőt, támogatva ezzel a nehéz helyzetben élő veszprémi általános és középiskolásokat.

A gálaesten hatvan hátrányos helyzetű diák vehette át az egyesület és a támogatók ajándékait összesen mintegy 600 ezer forint értékben. A fiatalok értékes pendrive-okat, valamint több ezer forint értékű ajándékutalványt kaptak, mondta Molnár Roland, az egyesület elnöke. A rendezvény szervezésében és a fiatalok ajándékozásában az egyesület mellett több mint kétszáz támogató vállalt szerepet, helyi vállalkozók és szponzorok mellett budapesti, somlóvásárhelyi és badacsonytomaji cégek is

A gála díszvendége, Blaskó Péter, a Nemzeti Színház színésze – aki azt este során színpadra is lépett –, Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke, Markovszky György vállalatigazgató és Gelencsér András, az egyetem rektora egyaránt arról beszéltek, a hátrányos helyzetű fiatalok segítése és felzárkóztatása közös érdekünk. A gálán Molnár Sándor antikvárius vezetésével festményeket, dedikált mezeket és könyveket árvereztek el, a befolyt összegből – diákokat segítenek.

A résztvevők Márfi Gyula érsek áldása után kezdték el a vacsorát, az éjszakába nyúló mulatságon a közönséget Hatás Andrea és Zayzon Csaba színészek is szórakoztatták, a talpalávalót a Ritmus együttes szolgáltatta.

A gálaest bevételéből nehéz helyzetben élő veszprémi iskolásokat támogat az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!