Veszprém

2016.11.23. 21:40

Szakmai nap - Korlátokkal szabadon!

Veszprém - Tizedik alkalommal rendezték meg a Padányi katolikus iskolában az egészségügyi szakmai napot, Korlátokkal szabadon címmel.

Balla Emőke

2006 őszén hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az első programot a szakképző évfolyamok számára. Az évente ismétlődő tematikus nap célja a diákok érzékenyítése az egészségügyi és szociális szféra különböző területein. Életközeli tapasztalatokat szerezhetnek a gyakorlati bemutatók során.

Az idei program élményszerű foglalkozásain a diákok megismerhették a korlátozottsággal élő embertársaik mindennapjait. Horváth Edit bemutatta a Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesületet, a tanulók részt vettek a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház program keretében megrendezett komplex esélyórán. Herbert Attila és Mesterházy Zsolt interaktív beszélgetésen vallottak arról, milyen nehézségekkel szembesülnek nap mint nap, honnan, hogyan kapnak segítséget a látás- és mozgáskorlátozottsággal élők.

Mesterházy Zsolt Báró nevű segítő kutyájával a diákok között  Fotó: Padányi katolikus iskola

A csoportfoglalkozásokon a Fenyveserdő Gondozóház lakói zenei produkciók, bábjátékok, kézműves alkotásaik segítségével mutatták meg, hogyan élnek teljes életet.

A kutyaterápiás foglalkozáson - Ferenczy-Tóth Ildikó terapeuta, a szakközépiskola tanára és Jánoska Anikó felvezető irányításával - megtapasztalhatták a tanulók, hogy érzékszervi károsodás, mozgáskorlátozottság esetén a terápiás kutyák mennyi segítséget tudnak nyújtani a mindennapi tennivalókban, a kihívást jelentő élethelyzetek megoldásában a különböző korlátokkal élő embertársaink számára.

A szakmai nap Varga Ágota Szemünk fénye című filmjének vetítésével zárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!