Veszprém

2016.12.14. 09:42

Veszprémieké az elismerés

Veszprém- Nagy megtiszteltetés érte a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárát. A Magyar Levéltárosok Egyesülete az Év Levéltára Díjat 2016-ban a veszprémieknek ítélte oda. A győztes pályázatról a kiíró szervezet Választmánya által felkért háromtagú Bíráló Bizottság döntött a vezető szakfelügyelő írásbeli véleményének figyelembe vételével.

Jákói Bernadett

- Ezt a címet bizonyos kritériumok alapján adományozták, azoknak a levéltárban való megvalósulását vizsgálták. Így a szolgáltató levéltár koncepciója, a közönség- és a nemzetközi kapcsolatok, illetve a „Nyitott Levéltárak” programsorozathoz kapcsolódás szerepelt a pályázati feltételek közt.

Boross István megbízott igazgató örömmel fogadta a hírt, miszerint idén a veszprémiek nyerték az Év Levéltára címet. Fotó: Jákói Bernadett

Eddig a cím vándordíjként került átadásra, de ebben az évben ezt megváltoztatták, így a díj itt fog maradni ezentúl Veszprémben, ha megkapjuk, a miénk lesz. – tájékoztatott Boross István az Év Levéltára címet megnyert közgyűjtemény megbízott igazgatója.  Most először nyerte el a Veszprém Megyei Levéltár a díjat, előttük a Fővárosi Levéltár, a Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár, a Hajdú-Bihar Megyei és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár kapta az elismerést.  A Levéltárba a napokban meg is érkezett a hivatalos döntés, a határozat. Az ünnepélyes díjátadásra 2017 januárjában kerül sor, előreláthatólag Veszprémben. - Ez az esemény közgyűjteményünk életében nagyon fontos, hiszen ezzel elismerik szakmai munkánkat, amelyet a hivatalos átadási ceremónián bemutatunk majd a nagyközönség számára is.  – mondta el lapunknak az intézmény vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!