Veszprém

2017.01.14. 11:03

Észkerék: Szép eredmények lettek

Veszprém – Sok jó és szép megfejtés érkezett idén a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, Észkerék elnevezésű levelezőjátékára – mondta Horváth Szilárd igazgató.

Kutasi Zsófia

Immár hagyománynak számít, hogy az iskola évről-évre meghirdeti az iskolába készülő óvodások számára a levelezőjátékot. Horváth Szilárd elmondta, cél, hogy a szülőknek a beiskolázáshoz támpontot adjanak, valamint, hogy a gyermekekkel megszerettessék a matematikai feladványokat, erősítsék a logikai gondolkodást. Nem a versenyzés a cél, hanem, hogy kedvet csináljanak és megteremtsék az alapokat a matematikai feladatok megoldásához. Mindez kapcsolódik a Deák iskolában az emelt szintű matematikaoktatáshoz.

A logikai fejtörőket tartalmazó, kétfordulós feladatlapok megfejtéseit idén 14 óvodából 295 óvodás küldte be. Az igazgató kiemelte, sikeres volt a játék, számos jó és szép megfejtés érkezett, közel kétszázan teljesítették mindkét fordulót.

 

A kétfordulós játékot évente ősszel hirdetik meg és januárban értékelik ki. A papíralapú feladatlapok mellett online letölthető verzió is elérhető.

Horváth Szilárd elmondta, a gyermekek az óvodában, vagy otthon oldották meg a feladványokat. A két forduló közül választani is lehetett, de mindkettőt is ki lehetett tölteni.

Az intézményben szintén hagyománynak számít a Bem József megyei matematikaverseny. A versenyhez kapcsolódva jött létre az óvodások számára kiírt levelezőjáték, amely korábban Bem levelezőjáték néven zajlott.

A levelezőjáték értékelőjén az iskola tornatermében a zenés műsor és az igazgatói köszöntő után az elsős osztályok tanítói oklevelet és ajándékot adtak át a résztvevő ovisoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!