Veszprém

2017.03.29. 17:40

Míves mesterségek és motívumok

Veszprém - A magyar kultúra napja alkalmából nyílt Magvetők kiállítás zárása újabb lehetőséget teremtett a Veszprémi Középiskolai Kollégium diákjainak, hogy a gazdag magyar hagyományokkal és értékekkel ismerkedjenek.

Napló-információ

Minderről Miklós Judit mestertanár, a programsorozat összeállítója tájékoztatta a Naplót. Vastag Richárd aranysarkantyús táncos magával sodró lendülettel vonta be a fiatalokat a táncházba a Gerence Néptáncegyüttes tagjainak bemutatója után.

Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke és munkatársai a Pannon Ifjúsági Értékőr Hálózat tevékenységéről tartottak előadást, tájékoztatták a résztvevőket. A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület alkotóinak Onofer László megbízott intézményvezető mondott köszönetet. Beszédében a kultúra élményszerű megélésének fontosságát hangsúlyozta. A kiállítás ideje alatt a kollégium vendége volt Kropf Milán fafaragó, aki a míves mesterség alapjaival és a motívumok üzenetével ismertette meg a foglalkozás résztvevőit. Czefernekné Tenk Bernadett lószőrékszer-készítő vezetésével egyedi ékszerek készültek a műhelyfoglalkozáson.

A rendezvényen a Gerence Néptáncegyüttes tartott sodró lendületű bemutatót Fotó: Miklós Judit

Némethné Takács Cecília intézményvezető-helyettes bemutatta a vendégeknek a kollégiumi Ki mit tud? tárlatot. Bizakodásának adott hangot, hogy a kollégista diákok közül többen örömmel csat-lakoznak majd az értékőrök csoportjához, és a fiatalok
izgalmas feladatként élik meg, hogy megtanulhatják a képszerkesztést, filmkészítést, valamint kipróbálhatják magukat különböző szerepekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!