Veszprém

2017.04.21. 20:13

A véradás felelősség

VESZPRÉM - A rövidebb munkahetek alatt fokozottabb véradói aktivitásra lehet szükség a vérellátás folyamatos és egyenletes biztosításához.

Kutasi Zsófia

Az ünnepek, a rövidebb munkahetek alatt csökkenhet a véradói aktivitás, ezért a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének munkatársai felhívásokkal több platformon is igyekeznek mozgósítani a véradókat ezekben az időszakokban.

Libisch Éva megyei vér-adásszervező koordinátor elmondta, névre szóló behívókkal, telefonos, e-mailes megkeresésekkel is megszólítják ilyenkor az önkénteseket. A húsvéti időszak, valamint a közeledő május elseje esetén is figyelembe veszik a munkaszüneti napokat. Még néhány nap kiesés is számíthat a véradást tekintve.

Ezért arra kérik az önkénteseket, hogy ezen időszakok alatt vegyenek részt a véradásokon. A Vöröskereszt célja a Veszprémi Területi Vérellátóval együttműködve a biztonságos betegellátáshoz szükséges vérmennyiség folyamatos és egyenletes biztosítása. Ez csak az önkéntesek közreműködésével lehetséges.

A rendszeres véradók mellett fontos, hogy azok is jelentkezzenek, akik még nem adtak vért, ezért a szervezet a fiatalokra is számít. A biztonságos hazai vérellátáshoz évi négyszázötven-ezer egység vérre van szükség, ezért a Magyar Vöröskereszt napi több mint 1800 véradót toboroz országszerte szervezett véradásain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!