Veszprém

2017.04.15. 18:39

Megmérették magukat a táncsicsosok

Szolnok – Április 3-án és 4-én rendezték meg Szolnokon az Ágazati és Ágazaton kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyét (ÁSZÉV), melyen első alkalommal szerepelt a fegyveres szervek és vagyonvédelem megnevezésű szakmai érettségi vizsgatárgy – tudtuk meg Orsós Károly rendőr őrnagytól, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától.

Napló-információ

A 30 legjobb tanulót felsorakoztató országos döntőbe a VSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma képviseletében két végzős rendészeti fakultációs diák jutott be, akik mindketten eredményesen szerepeltek. Kertai Bendegúz a 9., Győri Martina a 16. helyen végzett.

Az országos döntőben a veszprémi Táncsics Mihály iskola két diákja, Győri Martina és Kertai Bendegúz is eredményesen szerepelt
Forrás: VRK

A tanulók a közelgő érettségihez hasonlóan írásbeli feladatlapot töltöttek ki, majd szóbeli vizsgán kellett számot adniuk a szakmai tárgyból tanultakról, melynek elméleti és gyakorlati része is volt. A szép eredményt elért diákok felkészítésében a szakmai oktatók munkája mellett közreműködött Szalai István r. őrnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!