adomány svájcból

2017.09.29. 07:00

Tűzoltóautót kaptak ajándékba a devecseri lánglovagok

Az ajándékba kapott tűzoltóautóval a város önkéntes tűzoltósága a legfelszereltebbek közé tartozik országos szinten is.

Tóth B. Zsuzsa

A képen a tűzoltóautó csütörtöki átadási ünnepségén balról Ferenczi Gábor, Hanula Ferenc és Varga Tamás látható, jobbról a harmadik Staudt Gábor, jobb szélen pedig John McGough áll Részletek: 3. oldal Fotó és szöveg: Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a gépjármű csütörtöki átadási ünnepségén Ferenczi Gábor polgármester. Hangsúlyozta, hogy Devecser önerőből belátható időn belül nem tudott volna beszerezni egy ilyen gépjárművet. – Ritkaságszámba megy ez a gépkocsi, hiszen habbal, vízzel és porral is olt, minden bizonnyal a legfelszereltebb önkéntes tűzoltóságok egyike lett a devecseri. Eddig hiába kértünk központi segítséget új autó beszerzésére, viszont Staudt Gábor országgyűlési képviselő, a parlament svájci–magyar baráti tagozata tagja szólt, hogy Svájcból érkezett egy ilyen felajánlás – mondta a polgármester az előzményekről szólva.

A képen a tűzoltóautó csütörtöki átadási ünnepségén balról Ferenczi Gábor, Hanula Ferenc és Varga Tamás látható, jobbról a harmadik Staudt Gábor, jobb szélen pedig John McGough áll Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A felajánló, a svájci John McGough elmondta, hogy mekkora örömet jelent számára, hogy segíthet. – Svájc híres arról, hogy nemzeteken segít. A feleségem magyar, két fiunk van, a családomat is szeretném egyben meghálálni Magyarországnak a 280 millió forint értékű adománnyal – mondta John McGough.

Staudt Gábor örömét fejezte ki, hogy az aktív svájci–magyar baráti tagozat segíthetett és a politika így építeni is tudott. – A politikusok feladata segíteni úgy a gazdaságot, mint a civil életet, Ahol össze tudnak hozni embereket, tegyék ezt meg. Akkor a helyi közösségek megoldják a többit – mondta. Varga Tamás, a tűzoltó egyesület elnöke szerint az egyesület fejlettsége jelentős mértékben javul a gépkocsival. Évi 35–40 káreset felszámolásában működnek közre és gyakorlatokra járnak – mondta. Hanula Ferenc, a Standard Oil képviselője afelől biztosította a jelenlévőket, hogy a cég állja az egyesület korábbi gépkocsijának fenntartási költségét, garázst biztosít és az egyesületet más módon is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!