állatmentés

2017.11.08. 10:30

Példátlan összefogással mentették ki a német juhászkutyákat

A rendőrség hatékony munkájával, segítségével sikerült a fajtamentőkhöz juttatni három német juhászkutyát kedden, Veszprém környékéről az állatmentőknek.

Kovács Erika

Fotó: Állatmentők

Nagy erőkkel keresték fel a helyszínt kedden az állatmentők, a Veszprémi Állatvédő Egyesület, a Vackoló Állatvédő Egyesület, a Szurkolók az állatkínzók ellen veszprémi és balatonalmádi képviselői, valamint a német juhászkutya fajtamentők képviselői, hogy segítsenek a borzalmas körülmények között élő három szuka állatnak, akik a környékbeliek elmondása szerint több hónapja éltek sanyarú körülmények között. Az emberek arról beszéltek, hogy gazdájuk jó, ha kétnaponta kinézett rájuk, egyébként ott tengették életüket bezárva egy apró helyen, mozgás, megfelelő ellátás nélkül. Hogy mi lehetett a szándéka a gazdának ezekkel az állatokkal, azt mindenki találgatta. Volt, aki arról beszélt, hogy valószínűleg szaporítási céllal tarthatta őket az illető.

Fotó: Állatmentők

A helyszínen azt láttuk, hogy az egyik kutya egy apró faházban élt több hónapja, ahol egy kis ablakon akkor látott ki, ha felugrált oda, a másik kettő pedig egy még kisebb ketrecben összezsúfolva, valamennyien keservesen vonyítottak, amikor ott jártunk. A rendőrséget az állatmentők hívták ki, akik felkutatták az állatok gazdáját, akit aztán a helyszínre vittek.

Az állattartás körülményeit együtt tekintették meg a rendőrök, a gazda, egy állatmentő, valamint a fajtamentő, majd a rendőrök engedélyezték Moravetz Mihálynak, a német juhászkutya fajtamentőnek, hogy elvigye az állatokat a Pest megyei Gombára. Érdeklődésünkre Mihály elmondta, az állatok ott tágas kennelekben, jó ellátás mellett élhetnek tovább, először karanténban, és orvosi ellátást, azonosító chipet is kapnak, majd megfelelő gazdát keresnek nekik. Kérdésünkre, hogy milyen körülmények között éltek eddig a gyönyörű kutyák, Mihály azt mondta, arra a borzalomra, amit látott, nincsenek szavak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!