Elindult valami

2017.12.19. 14:00

127 főnek segítenek a Balatonkenesei Városvédők idén karácsonykor

Mikor felvetettük a karácsonyi gyűjtés ötletét, minden városvédő száz százalékban az ügy mellé állt – mondta el lapunknak Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédők vezetője, örömteli hírről számolt be: százhuszonhat fő karácsonyát teszik szebbé idén városvédők.

Leitner Vera

Ötvenhét balatonkenesei családnak, összesen százhuszonhat főnek gyűjtött össze idén első alkalommal tartalmas ajándékcsomagot karácsonyra a Balatonkenesei Városvédők civil szervezet. A tagok már elkezdték összeállítani a csomagokat, melyeket december 23-án osztanak ki. Az akcióról Szabó Tamás, a Balatonkenesei Városvédők vezetője számolt be. – Az ajándékok nagy része többgyermekes családokhoz kerül, de szállítunk egyedülálló idős embereknek, rászorulóknak is. Tartós élelmiszer, gyümölcs, krumpli, savanyúkáposzta, szaloncukor, játék, könyv, füzet, gyermekruha kerül a rekeszekbe, melyek szombaton még friss kenyérrel, bejglivel, mézeskaláccsal, készétellel egészülnek ki – emelte ki a Szabó Tamás.

 

– Az országos gyűjtőakciókból vidékre, a mi településünkön élő emberekhez nagyon kevés, vagy egyáltalán semmi nem jut. Úgy gondolom, kötelességünk helyben segíteni. Most elindult valami Balatonkenesén, egymásra találtak a segítő szándékú emberek – véli Kocsis Jenő vállalkozó, a szervezet tagja, aki a Kocsis Kenese Kft. révén húsáru-felajánlással járult hozzá a csomagokhoz. A vállalkozó a korábbi években is szállított ki húscsomagokat a rászorulóknak, s mikor belépett a városvédők közé, ismét felajánlotta segítségét. Ezt a lehetőséget kezdték el kibővíteni a tagok, további felajánlásokat téve, szervezve. Szabó Tamás a megajándékozandó családok nevében megköszönte többek között a Telekom Hotel Balatonkenese, a Hotel Marina Port Balatonkenese, s igazgatója, Szijártó Csaba, a Katica pékség, az Eleven cukrászda, a Balatonkenesei Horgászegyesület, a Keresztes család, Bakos Imre és Koczor Huba vállalkozó felajánlását, illetve valamennyi további magánszemély segítségét, aki hozzájárult egy még örömtelibb karácsony megvalósításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!