Segíthet

2017.12.02. 17:30

Hazai és külföldi csapatok sportmezeire licitálhatnak a jótékonysági árverésen

Sérült gyermekek fejlesztését segíti a ma kezdődő árverés bevétele. Rangos sportmezekért lehet licitálni.

Ovádi Péter és Navracsics Tibor a sajtótájékoztatón Fotó: Pesthy Márton

A sport teljesítményre, küzdelemre nevel. Közösségi élményt ad, általa megértik egymást a másik nyelvét nem beszélők is. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa Ovádi Péterrel, a Fidesz választókerületi elnökével együtt elhatározta, hogy sporttörténeti relikviák árverezését kezdeményezi. Az uniós biztos személyesen kérte Karl-Heinz Rummeniggét, az FC Bayern München elnökét és Andrea Agnellit, a Juventus FC elnöke, hogy küldjenek egy, a csapat által dedikált mezt. Így tett az Arsenal FC is, valamint két kiváló hazai klub, a Telekom Veszprém és a Ferencváros. A mezekre mától december 15-ig lehet licitálni, a befolyt összegből három veszprémi egyesületet, alapítványt támogatnak. A mezeket a legmagasabb vételi ajánlatot tevők nyerik meg.

Ovádi Péter és Navracsics Tibor a sajtótájékoztatón Fotó: Pesthy Márton

Brokés Judit, az AutiSpektrum Egyesület elnöke, Bernáth Ildikó, a Kozmutza Flóra Alapítvány elnöke, valamint Horváth Éva, a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagó-giai Módszertani Intézmény vezetője a Bárczi-Caritas Alapítvány nevében mondtak köszönetet az akció kezdeményezéséért, a felajánlásért. A 2013-ban alakult AutiSpektrum Egyesület a megyében autizmussal élő gyermekek segítését célozta meg, az idén húszéves Kozmutza Flóra Alapítvány a Kozmutza Flóra Általános Iskolába járó tanulókat támogatja, a huszon-nyolc éves Bárczi-Caritas Alapítvány is diákjóléti célokat szolgál.

Mindhárman elmondták, hogy milyen nagy értéke, jelentősége van minden fillérnek, mely a sérült gyermekek fejlesztését, jobblétét segíti. Az alapítványi pénzekből programokat, kirándulásokat, táborokat szerveznek a diákoknak. A sporttörténeti relikviákra, mezekre egy veszprémi hírportál aloldalán le het licitálni december 15-én éjfélig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!