Mikulás-rali

2017.12.07. 10:30

Herczig Norbert, magyar bajnok előfutóként indul Veszprémben

A magyar bajnok Herczig Norbertet is láthatjuk az idei Mikulás-ralin, igaz, csak előfutóként. A mezőny felvezetőjeként azonban nemcsak a saját maga szórakoztatására indul, hanem körről körre egy-egy alkalmi navigátor lesz segítségére.

NA

Herczig Norbertnek most nem Bacigál Igor navigál, több vendég is ül majd a bajnok mellett Fotó: a szervezők

 

Ha már előfutóként indul, milyen autóban láthatjuk Veszprémben?

- Itt is az éles versenykocsival, az R5-ös autóval fogunk menni, de most nem Igorral. Különböző vendégnavigátorokkal, illetve az egyik közülük a most bemutatott Viszkis című film főszereplője, Szalay Bence lesz. A fiatal színész, aki a veszprémi színházban is játszik, úgy érezte, venne pár órát, hiszen a most bemutatott filmjében nagyon sok autós üldözésben szerepelt. A másik két körre a Mol-csapat tagjai közül választjuk ki a vendégnavigátoraimat.

Hol tart most a bajnoki címmel kapcsolatos mizéria?

- Lezárult, helyt adtak az indokainknak, helybenhagyták a mecseki végeredményt pont a múlt héten.

Herczig Norbertnek most nem Bacigál Igor navigál, több vendég is ül majd a bajnok mellett Fotó: a szervezők

Nem szokott indulni a Mikulás-ralin, nem volt jó a pálya szélén nézőként?

- Egyszer már részt vettem ezen a versenyen, körülbelül öt évvel ezelőtt az unokabátyámmal, egy Skoda Favorittal, amiben akkor én navigáltam.Ebből a szempontból is nagyon rendhagyó, hogy egyáltalán rajthoz áll. – Igen, abszolút így van, illetve azt is látni kell, hogy általában év végén valamelyik csapattagunkat, barátunkat próbáltuk helyzetbe hozni, és segíteni az indulását, ezért mi mindig a pálya széléről szurkoltunk. Az elmúlt „tizenvalamennyi” Mikulás-ralin ott voltunk, de a pálya szélén nagy részben. Abszolút izgatottan várom, hogy milyen lesz decemberben versenyezni, mert még nem nagyon csináltam. Előfutó autóként veszünk részt, nem a mezőnyben megyünk, mert így volt lehetőség biztonságos keretek között a vendégeinket megkocsiztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!