Modernebb és szebb lett

2018.03.06. 20:00

Szinte teljes egészében megújult a Huszár-lakótelepi orvosi rendelő Pápán

Rekordidő alatt, az előzetes számításokhoz képest csaknem fél évvel korábban elkészült a Huszár-lakótelepi orvosi rendelő felújítása. Ez volt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pápai projektjei közül az első beruházás.

Polgár Tibor

A felújított Huszár-lakótelepi rendelő átadását jelképező szalagátvágás pillanata. Az épület háziorvosi, és házi gyermekorvosi körzetnek, valamint védőnői szolgálatnak is helyet ad Fotó: Polgár Tibor/Napló

Hatvanmilliós támogatással

Az ünnepélyes épületátadáson Bocskay László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, erre a fejlesztésre 60 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat, aminek köszönhetően szinte teljes egészében megújult a háziorvosi és házi gyermekorvosi körzetnek, valamint védőnői szolgálatnak egyaránt helyet adó létesítmény.

A felújított Huszár-lakótelepi rendelő átadását jelképező szalagátvágás pillanata. Az épület háziorvosi és házi gyermekorvosi körzetnek, valamint védőnői szolgálatnak is helyet ad Fotó: Polgár Tibor/Napló

Tizenöt nyertes pályázat

Áldozó Tamás polgármester emlékeztetett, 2016 óta összesen 22 TOP-os pályázatot adott be a pápai önkormányzat, ebből mindössze hármat utasítottak el, négy még elbírálás alatt van, míg 15-öt nyertesnek ítélt meg a döntőbizottság. Ennek nyomán 8,5 milliárd forint fejlesztési forrás érkezik Pápára, az első beruházást pedig már be is fejezték. Áldozó Tamás hangsúlyozta, üzenetértékű, hogy a Huszár-lakótelepi rendelő rekonstrukciója készült el először, ez ugyanis azt jelzi: az egészségügy és a szociális ellátás kitüntetett figyelmet kap az önkormányzat kötelező feladatai között. A polgármester hozzátette, az elmúlt tíz évben nyolc orvosi rendelő esetében összesen 221 millió forintot fordított a város az egészségügyi alapellátás infrastruktúrájának megújítására. Emellett a Gróf Esterházy Kórház fejlesztését is támogatta az önkormányzat 150 millió forinttal, ezzel együtt az intézmény összesen 3,5 milliárd forintot költhetett fejlesztésekre 2012 óta.

A rendelő környezetét is megszépítik

A városvezető megjegyezte, a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása során többek között elvégezték a homlokzat és a födém szigetelését, kicserélték a nyílászárókat, átalakították a belső tereket, bővítették az épületet, korszerűsítették annak gépészetét, villamossági és a fűtésrendszerét, miközben burkolatcserét, illetve belső festési munkákat is megvalósítottak. Továbbá a város saját forrásból rendbe hozza majd a rendelő környezetét.

- Ennek a projektnek a támogatási szerződés szerint 2018. augusztus 31-ig kell befejeződnie, tehát hat hónappal korábban teljesíteni tudtuk a számunkra előírt kötelezettségeket – mutatott rá Áldozó Tamás, aki a gyors, percíz munkáért köszönetét fejezte ki a projekt lebonyolításában dolgozóknak. A polgármester előretekintve kifejtette, a közeljövőben tervezik a Béke téri orvosi rendelő kiváltását, erre is pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

Megköszönték a betegek türelmét

Ezt követően Áldozó Tamás jelképesen átadta a rendelő kulcsait az itt dolgozó orvosoknak és védőnőknek, az ő nevükben Vaitsuk Mária házi gyermekorvos köszönte meg a rekonstrukció során elvégzett munkát, illetve a betegek türelmét és pozitív hozzáállását. Az ünnepélyes szalagátvágás után az egyházak képviselői megáldották az épületet, a benne dolgozókat és az ide érkezőket, végül a jelenlévők megtekinthették a felújított rendelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!