Változások jönnek a belvárosi közlekedésben

2018.06.01. 17:30

Jövő héten kezdődik a körforgalom-építés második üteme Veszprémben

Több forgalmirend-változás lép életbe az épülő kettős körforgalmi csomópontban június 10-től.

Marton Attila

Lezárják az épülő csomópont helyszínét

A Brusznyai Árpád utca – Mindszenty József utca – Mártírok útja kereszteződés átalakítása február utolsó napjaiban kezdődött meg, a kivitelező a beruházás első ütemében közműépítéseket végzett. Jövő hét végétől megkezdődik az építés második üteme, amely több forgalmirend-változással is jár. Az épülő csomópont helyszínét lezárják, emiatt a Mártírok útja és a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcák zsákutcává válnak június 10-től előreláthatólag augusztus végéig.

Nagy László, a kivitelező építésvezetője hangsúlyozta, június 11-től nem lesz jelzőlámpás forgalomirányítás a Brusznyai Árpád utca – Mindszenty József utca – Mártírok útja csomópontban, és emiatt megszűnik a Hotel buszmegállóhoz vezető gyalogátkelőhely. A gyalogosok a gyorsétterem és a bankfiók közötti zebrán vagy a körforgalom melletti aluljárón keresztül közlekedhetnek.

A város bevezető útjain térképes terelőtáblákat helyeznek ki

Demény Zoltán, az egyik kivitelező forgalomtechnikai tervezője elmondta, a Mártírok útja felől a belváros felé közlekedők a Vitéz utca – amely átmenetileg a Bajcsy-Zsilinszky utca felé lesz egyirányú – irányában tudják kikerülni az építkezést. Az Almádi út felől érkezők az észak-déli tengely felé haladhatnak a Bajcsy-Zsilinszky utca helyett. Az építkezés miatt június 10-től a Kórház utcáról csak jobbra lehet majd kihajtani. A város bevezető útjain térképes terelőtáblákat helyeznek ki, hogy a változásokra felhívják az autósok figyelmét.

Aki teheti, kerülje el a belvárosi csomópontot

A változások miatt az érintett útszakaszon torlódásra lehet majd számítani. Lamos Péter városfejlesztési irodavezető azt tanácsolta az autósoknak, aki teheti, kerülje el a belvárosi csomópontot, és a belső vagy a külső körgyűrűn közlekedjen. Brányi Mária alpolgármester arra kérte a veszprémieket, legyenek türelmesek a beruházás miatt, az átalakított csomópont megnöveli a kereszteződés áteresztőképességét. Hozzátette, a beruházás jó ütemben halad, várhatóan év végéig elkészül.

Szeptemberben jön a harmadik ütem

A fejlesztés harmadik üteme a hotel előtti szakasz átépítésével szeptemberben folytatódik. A két körforgalmi csomópont bruttó 460 millió forintból épül meg, az önkormányzat a beruházás teljes költségét az európai uniós TOP-programban nyert forrásból finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!