az eső sem állította meg őket

2018.06.09. 16:00

Motoros felvonulás: végigdübörögtek a vasak a Balatonnál

Miért indulok? Mert szeretek élni, motorozni és együtt lenni a konvojjal! Ezt kiáltotta egy lány, már dübörgő motoron Alsóörsön, majd több ezer motorossal együtt végigzúzott a Balatonnál, a 19. Harley-Davidson Open Road Festen a szombati felvonuláson. A vasak szerelmeseit a kezdeti eső sem tartotta vissza.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

Dobai Attila fesztiváligazgatóval és rendőrmotoros felvezetéssel az élen indult meg a konvoj szokás szerint szombaton délben Alsóörs – Csopak – Balatonfüred –Tihany – Aszófő – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Lovas – Felsőörs – Balatonalmádi – Alsóörs érintésével.

 

A motorosok közül többen azt mondták, egész évben arra várnak, hogy ismét együtt legyenek, mert egy ilyen együtt motorozás semmihez sem fogható élményt ad nekik, és még az sem zavarja őket, ha esik az eső, ahogy most történt az indulásnál.

– Amikor meghúzod a bajszát, és berobbannak alattad a lóerők, melletted meg zúgnak a többiek, az valami csoda! – érvelt egy jókedvű baráti társaság az alsóörsi indulásnál.

Czeglédy Ákos paloznaki polgármester 17. alkalommal állt rajtvonalhoz, és ezúttal is elkísérték a helyi motorosok, azt mondta, a felvonulás nagy ünnepnek számít a Balatonnál, motorosoknak és a nézelődőknek egyaránt, utóbbiak már reggel óta piknikeznek az út mentén, köztük sok idős embert is lehet látni, akik másokkal együtt boldogan és nagy örömmel pacsiznak velük.

Czeglédy Ákos paloznaki polgármester (kék pólóban) és a többi helybeli motoros a szombati indulás előtt a falu központjában Fotó: Paloznaki Önkormányzat

A Pelso Campingben, a fesztivál helyszínén csúcsra jár a buli szombaton, lesz erősember-bemutató, kaszkadőr- és lovas show, este adják át a láncfűrészes szobrász újabb ajándékát Alsóörsnek: Gáborecz István fából faragott ki egy életnagyságú motorost és egy malacot.

Az igazi nagy durranás este várható, a finn Apocalyptica csúcsra izzítja a hangulatot a nagyszínpadon, akinek még mindig nem lesz elég, fergeteges házibulival és diszkóval búcsúztathatja a legnagyobb hazai motoros zenei fesztivált.

A motorosok vonulását a veol.hu is közvetítette:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!