ünnepi látogatás

2018.08.01. 20:00

Meglátogattuk a bent lakókat a Veszprémi Állatkert hatvanadik évfordulóján

Augusztus elsején, szerdán ünnepli fennállásának hatvanadik évfordulóját a Veszprémi Állatkert.

Horváth Virág

Az állatkert hatvanadik évfordulója alkalmából a veol.hu munkatársa is tiszteletét tette a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban. A délutáni zápor után az etetés időpontjához közel már jórészt csak pihengettek a bent lakó állatok. Az állatkertben ilyen közel a záráshoz már csak néhány család nézelődött, ők is tisztes távolból figyelték a szendergő állatokat.

Fotó: Horváth Virág / veol.hu

Ahogy arról már korábban is írtunk, az állatkert – mely hatalmas társadalmi összefogással épült fel mindössze öt hónap leforgása alatt – kapuit 1958. augusztus 1-én nyitotta meg a nagyközönség előtt.

A kiállítás első megállója Fotó: Horváth Virág / veol.hu

Az elmúlt hat évtized legjelentősebb eseményeiről, legritkább és legérdekesebb állatfajairól egy történeti kiállítással is megemlékeztek, amelyet a Kölyökdzsungel Játszóház és Terrárium kiállító termében alakítottak ki.

Az alsó bejáratnál nehézkesebb ugyan bejutni az Állatkertbe – mivel elkezdődött a fejes-völgyi rész rekonstrukciója is-, de a pénztár üzemképes, és néhány lezárt területtől eltekintve nagyobb fennakadást nem okoz a látványban az építkezés. Ha nem tudott ellátogatni ezen a különleges napon a Veszprémi Állatkertbe, ne aggódjon, ez a galéria Önnek készült:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!