befektetés a jövő nemzedékébe

2018.10.02. 20:00

Teljesen megújult a balatonfüredi Radnóti iskola

Országszerte közel 800 intézményben mintegy 276 milliárd forintból tantermi fejlesztés, bővítés történik, tanuszodák, tornatermek épülnek. Nyáron mintegy 100 ezer informatikai eszköz érkezett uniós forrásokból, ősszel egymillió gyermek kapott ingyenesen tankönyvet, hangsúlyozta Vitályos Eszter államtitkár Balatonfüreden, a Radnóti Miklós Általános Iskolában kedden.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az intézmény a Széchenyi-programmal, mintegy hatvanmillió forint pályázati pénzből teljesen megújult.

Az államtitkár hozzátette, a magyar kormány célja az, hogy a családokat és a gyermekeket támogassa, ezt szolgálják az országos programok, a gyermekek utáni adókedvezmény, az otthonteremtési program, az Erzsébet-tábor, a diákhitel, a gyermekek jövőjét célozzák a helyi fejlesztések, mint az iskolafelújítás.

 

Vitályos Eszter szólt arról, hogy az iskola gyerekek és pedagógusok második otthona, ezért nagyon fontos, hogy olyan helyen töltsék el az időt, ahol jól érzik magukat. A Radnóti iskolában országos fejlesztéssel megújultak a tantermek, folyosók, lépcsőházak, falburkolatok, mosdók, szociális helyiségek, tanári és igazgatóhelyettesi szoba, új ajtókat építettek be, szabadtéri kosárpalánkokat helyeztek az udvarra.

– A modern, 21. századi intézmény hozzájárul a még eredményesebb munkához, az új környezet motiválja is a diákokat, tanárokat. A jövő nemzedékébe való befektetés az egyik legjobb és legfontosabb befektetés – fogalmazott az államtitkár, aki a várost a régió egyik gyöngyszemének nevezte.

Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a beruházás céljáról aláhúzta, a diákok jobban tanuljanak, nagyobb tudást tudjanak elsajátítani. – Azt szeretném, hogy választókerületemben egyre több iskola nézzen ki olyan jól, mint a Radnóti, amely az ország egyik legszebb városának az egyik legszebb részén található. A siker akkor lesz teljes, ha a pedagógusok, az oktató-nevelő munka is megújul, a modern környezet új kihívást jelent a pedagógusoknak – hangsúlyozta a képviselő.

Szabó Lajos Konrád tankerületi igazgató felidézte, a füredi iskolát is érintő pályázaton még négynél nyertek a tankerületben. Országosan 418 ittenihez hasonló beruházást kezdtek meg mintegy 30 milliárd forintból, ebből határidőre 180 esetben végeznek, egyik a balatonfüredi. Üdvözölte a kiváló szakmai munkát, utalt az elektromos hálózat teljes megújulására is. Céljuk, hogy egy másik pályázattal közel 30 millióért digitális eszközöket vásároljanak.

Steierlein István intézményvezető azt mondta, a közel ötvenéves épületnél az utóbbi néhány év alapvető változásokat hozott, egy éve új sportcsarnokot és épületrészt adtak át.

Az iskolát érintő projektet a tankerület képviseletében Lamperth Tamás mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!