Befogadó közösség

2018.05.05. 19:00

Elballagtak az Ipari Szakgimnázium diákjai

Elválunk, távol leszünk egymástól, de az emlékek összekötnek, búcsúzott Garamvölgyi Bence a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma ballagásán.

Balla Emőke

Az intézmény 12. A osztályos tanulója arról beszélt, hogy iparisnak lenni életérzés; az iskolában nyugodt, családi légkör, befogadó közösség várta a diákokat. Kalandos volt az elmúlt négy év, mely gyorsan eltelt, sok tapasztalattal, ismerettel, tudással gazdagodtak. Kiss Klaudia, a 12. B osztály tanulója rímbe szedve köszönt el társaitól.

A hatvankilenc év alatt több mint 8000 diák végzett az iskolában, ezután ti is az iparisok nagy családjába tartoztok, mondta Irányi László. Az Ipari Szakgimnázium igazgatója beszédében sorra vette az osztályokat, azok jellegzetességeit. A gépészek tudták, hogy telik az idő, az informatikusok nélkül nem volt iparis rendezvény, a mechatronikusok a művészetben is jeleskedtek, a környezetvédők a labor órákra emlékeznek szívesen, a műanyag-feldolgozók vízi balettel is megörvendeztették a többieket, a vegyészek szeretnek a középpontba kerülni.

Irányi László hangsúlyozta, az Ipari megfelelő alapokat ad a továbblépéshez, magas szintű tudást nyújt a diákoknak; az itt végzettek messzire jutottak, volt, aki akadémikus, professzor, tudós lett. Arra biztatta a diákokat, vegyék komolyan az elkövetkező heteket, hogy a legjobb tudásukat nyújthassák az érettségi vizsgán. Az igazgató köszöntötte a kiemelkedő tanulmányi eredményt elért, versenyeken kiválóan szereplő, közösségi munkában és sportban jeleskedő végzős tanulókat.

A ballagáson adták át a Pro Schola-díjat, melyet idén Farkas Gábor informatika szakos tanár, rendszergazda és Torma Eszter Dorina 11. B osztályos tanuló vehetett át.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma hat osztályában 137 diák ballagott és kezdi meg hétfőn az érettségit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!