Vörösiszap

2010.11.29. 11:20

Iszapömlés - A hétvégén elkészült a tározót tovább erősítő pernyegát

Budapest - A hétvégén teljes hosszában elkészült a tározó kiszakadt részét övező körgátat kiegészítő pernyegát, a továbbiakban pedig szélesítése és magasítása zajlik - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

MTI

Folyamatosan tárgyalnak a háztulajdonosokkal, akik között továbbra is többen vannak azok, akik gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést. Rajtuk kívül hatvanan új építésű ház, ötvenegyen pedig használt lakás vásárlása mellett döntöttek.
   
Az OKF közleményében arról is írt, hogy a jogi munkacsoport kérése alapján az illetékes jegyzőnél póthagyatéki eljárást kezdeményeztek három elhunyt személy örököseinek felkutatása és nyilatkoztatása, valamint az ingatlan tulajdonviszonyainak rendezése érdekében.
   
Az OKF adatai szerint a szállópor napi átlagkoncentrációja egyik mérőállomás adatai szerint sem haladta meg az egészségügyi határértéket. A szennyezettség Kolontáron a megengedett szint 97, Somlóvásárhelyen 63, Devecseren pedig 58 százaléka. Az előrejelzések szerint a porterhelés kis mértékű csökkenése várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!