Vörösiszap

2010.12.13. 09:53

Hasonlóra a hasonlót

Budapest - Homeopátiás módszerrel megelőzhető, hogy a vörösiszap hosszú távon rombolja a térségben élők egészségét. A szert bárki házilag is elkészítheti.

Németh F. Bernadett

Az egészségügyi szakemberek előtt is ismeretlen egyelőre, milyen hatásai vannak hosszú távon a vörösiszap-szennyezésnek. Az ajkai zagytározóból kiszabadult szennyezésre ugyanis nincs példa a világon, így tapasztalat sem, mire kellene számítani azoknak, akiket közvetlenül érint. Dr. Balogh Márton, a biológiatudomány kandidátusa, természetgyógyász ezért azt ajánlja, hogy megelőzendő az esetleges betegségek kialakulását, homeopátiás szert szedjenek az érintettek.

- A vörösiszap-katasztrófa kétféle egészségkárosodást okozhat - mondta a természetgyógyász. - Az első megtörtént: a lúgos oldat súlyos sérüléseket okozott a közvetlen kontaktustól. A másik a jövőben várható, ezek a vörös-iszap szálló porának belélegzéséből bekövetkező mérgezések. A vörösiszapban igen sokféle fém található, ezek jelentős része az élőlények számára úgynevezett nyomelem vagy mikroelem, ezekből egy adott, igen kicsiny mennyiség nélkülözhetetlen az életfolyamatok számára, de ennél nem sokkal magasabb a mérgező dózis.

A vörösiszap-áradat nagy területet ért, véleményem szerint azt tökéletesen mentesíteni nem lehet, és száraz, szeles időben a szálló por majd ennél még nagyobb területre juthat el. A legnagyobb veszélyben az érintett települések lakói, az ott segítők, ott dolgozók és rendszeres átutazók vannak. Miután a szervezet által fel nem dolgozható, mérgező anyagok a májban gyűlnek össze, úgy vélem, sok májmegbetegedés várható.

A belélegzés mellett a táplálékkal is sok szálló por bekerülhet az emberi szervezetbe, ez közvetlenül érintheti az emésztőrendszert, és a fé- mek egy része igen ártalmas az idegrendszerre is. Ezek mind megelőzhetők lennének, ha a vörösiszapból homeopátiás szert készítenénk és azt minden érintett szedné. A segítők pár hetes kúrával, a helyiek valószínűleg hosszabb ideig kell, hogy szedjék.


A homeopátia első, leg-ősibb alaptörvénye: hasonló a hasonlót gyógyítja. Ebből következik többek között az a homeopátiás gyakorlat, hogy a mérgezéseket a mérgező anyagból készített homeopátiás szerrel gyógyítják, magyarázta a természetgyógyász. A homeopátiás szerekben igen nagy, szinte végtelen nagy hígításban van jelen  vagy már jelen sincs  az az anyag, amiről a szer a nevét kapta. A gyógyhatást a homeopátia egyre inkább a kiindulási anyag információjának, elektromágneses jelének tulajdonítja. Igen sok ismert, széleskörűen használt homeopátiás szer súlyosan mérgező növényekből, állati anyagokból (kígyómérgekből) vagy más, veszedelmes mérgekből, például ciánból készül.

- Ebbe a sorba a vörösiszap is jól beleillene - folytatta Balogh Márton.  A szer előállítása igen egyszerű, de sok jogi problémát vet fel: törzskönyvezés, engedélyezés, gyártóhely  hazánkban nincs homeopátiás gyógyszergyártás , ezek az akadályok törvénykezéssel elháríthatók lennének a gyors segítség érdekében, erre azonban nem számíthatunk.

Dr. Balogh Márton szerint a szer elkészíthető lenne egy osztrák homeopátiás gyógyszergyárban vagy akár gyártási joggal rendelkező gyógyszergyárban, ha valaki ebben meglátná az üzletet. Ha ez az út sem járható, feltesszük egy internetes portálra vagy megírjuk a homeopátiás szer elkészítésének módszerét. Homeopátiás szert gyártani és forgalmazni hosszas és igen költséges procedúra után lehet, de házi használatra, önmagának bárki elkészítheti  mondta az orvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!