Vörösiszap

2011.07.27. 19:58

Elengedik a jelzálogot

Budapest - A CIB Bank tavaly októberben elsőként jelentette be, hogy azoknak az ügyfeleinek, akiknek ingatlanja a vörösiszap-katasztrófában megsemmisült, teljes egészében elengedi az ingatlanra felvett finanszírozásból eredő tartozását.

Németh F. Bernadett

A bank vezetése úgy döntött, hogy a régi ingatlan után semmiféle jelzálogjogot nem jegyeztet át az új ingatlanokra sem, amelyekbe a károsultak júliustól költözhettek be.
 
A CIB azon ügyfeleinek, akiknek ingatlanja a vörösiszap-áradás miatt megsemmisült, a régire felvett ingatlanfedezetes hitel tartozását végérvényesen leírta, sőt a jelzálogjog átjegyzéséről is lemondott, tehát sem a károsultat, sem az új ingatlant semmiféle kötelezettség nem terheli. Ezzel a bank igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a katasztrófa által érintett családok élete mielőbb visszatérhessen a megszokott kerékvágásba, életkörülményeik mihamarabb helyreálljanak. 
 
A CIB Bank tavaly októberben a Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen élő magánszemélyek, illetve az ott működő vállalkozások számára nyújtott bármilyen - ingatlanfedezetes vagy fedezetlen - hitel-, kölcsön- vagy lízingszerződésre két évre felfüggesztette a tartozások törlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!