Zalagyömörő

2016.07.25. 16:45

Falunap áldással és versennyel

Zalagyömörő - Megáldotta a falunap résztvevőit és mindazokat, akik segítették a rendezvényt Papp Sándor István plébános. A község szombaton tartotta falunapi rendezvénysorozatát a Gondolat tónál.

Tisler Anna

A megnyitón Illés László polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a falunap létrejöttét. Elmondta, az előző években megszokottnál jóval többen tettek azért, hogy mindenki jól érezhesse magát. A programon részt vett Szilas testvértelepülés polgármestere és alpolgármestere is.

Az óvodások minden évben örömmel szerepelnek a zalagyömörői falunapon Fotó: Tisler Anna

A kánikulát a község szélén álló park fái és a színpad előtti sátor árnyéka tette elviselhetőbbé. A programok és sportversenyek már reggel elkezdődtek. Az eredményt a megnyitót követően Illés László hirdette ki és adta át a jutalmakat. A kispályás labdarúgó bajnokságot Rigács csapata nyerte, második lett a helyi önkéntes tűzoltó egyesület, harmadik Gógánfa. A fiatalok bajnokságában két helyi csapat szerepelt. Az egyik tagjai jóval idősebbek voltak, így a szervezők úgy döntöttek, nem hirdetnek helyezettet, hanem mindkét csapatot egy-egy focilabdával ajándékozzák meg.

Nagy izgalom előzte meg a főzőverseny eredményhirdetését is. A győztes csapat jutalma egy oklevél és egy kötény volt. A második helyen végzett csapat vágódeszkát, míg a harmadik helyezést kiérdemlő csapat kést kapott ajándékba.

Az eredményhirdetés után a helyi óvodások léptek színpadra. Szűcsné Szabó Andrea óvodavezető elmondta, hogy az intézménybe négy településről járnak a gyerekek. A kicsik a nevelési évben tanult dalokból, versekből mutattak be egy vidám csokrot. Délután a térség kulturális csoportjai szórakoztatták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!