Zalahaláp

2016.02.16. 11:47

Kihelyezett történelemóra

Zalahaláp – A tapolcai honvéd helyőrségi parancsnokság történetét bemutató gyűjteményben tartottak rendhagyó történelemórát az iskolásoknak.

Tóth B. Zsuzsa

A helyi Csontváry általános iskola hetedik évfolyamos diákjai a Tapolcai Honvéd Hagyományőrző Egyesület által létrehozott gyűjtemény kincseiben gyönyörködhetett. A tárlat vezetését Horváth Gábor, az egyesület elnöke tartotta az érdeklődő tanulóknak.

Fülöp Jázmin,Velekei Dominika, Tóth Kinga, Gál László, Balogh Gergő és Dömötör Alex a kiállításon Fotó: Csontváry iskola

A csapatzászlók, eszközök, fegyverek és egyenruhák szakavatott bemutatásával a tapolcai járásra egykor nagy hatással bíró honvédség történetét ismerhették meg a diákok. Igaz Sándor, az iskola igazgatója hangsúlyozta lapunknak, annak fontosságát, hogy a térség történelmének e lényeges szeletét minden itt lakó gyermek testközelből láthassa, megismerhesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!