Zalahaláp

2016.07.23. 16:25

Egy meleg, de vidám nap a sport és egészség jegyében

Zalahaláp - A múlt szombaton ugyan elmaradt a Mozdulj, Haláp! sport- és egészségnap a hideg, esős idő miatt, de úgy tűnik, jó ötlet volt várni vele egy hetet, mert most a lehető legtöbben élvezhették a mozgás, az együtt szórakozás örömeit a szombati programon.

Tóth B. Zsuzsa

Az ajkai veterán motorosok egyesületének tagjai is útba ejtették a települést, hogy az érdeklődők legnagyobb örömére bemutassák öreg, de annál szebben karban tartott járgányaikat. A közös reggeli bemelegítő tornán még kevesen voltak, de később már akadtak szurkolók a kispályás focimeccseken. A 11-es rúgó versenyből a felnőttek és a gyerekek is kivették részüket, a futóversenyen pedig ezúttal 2016 méteres távot kellett legyőzni. Utcák, családok, baráti körök versengtek a sorversenyen még ebéd előtt. A finom gulyásnak és a helyi nyugdíjasklub aktív asszonyai által, húsz kiló lisztből sütött lángosnak senki sem tudott ellenállni. Később még tombolasorsolás, zeneszó és kellemes hangulatú beszélgetés marasztalta a sport- és egészségnap résztvevőit.

A helyi nyugdíjasklub tagjai húsz kiló lisztből sütötték a lángost a kánikulában, a sportnap résztvevőinek
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A szkanderezés, traktorgumi-hajítás, súlylökés és fekve nyomás során kiderült az is, hogy ki a falu legerősebb és legaktívabb lakója, megmérettek a tréfás kedvű jelentkezők gumicsizma- és sodrófahajításból, zsákban futásból. Légvár, célba dobás és trambulin is várt a gyerekekre, míg a szülők a ruha- és könyvbörzén válogattak, az anyukák a szépségápolás titkaiban mélyedtek el. Az egészség jegyében vércukrot és koleszterinszintet mérethetett a helyszínen bárki, a bátrabb férfiak pedig vérből történő prosztatavizsgálatra jelentkezhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!