Zalahaláp

2016.12.10. 08:39

A legkisebbek is rajzoltak

Zalahaláp - Az adventi rajzpályázatra még az óvodásnál fiatalabb gyerekek is készítettek képeket.

Tóth B. Zsuzsa

A művelődési házban rendezett kiállítás megnyitóján Bedő Lajos polgármester méltatta az adventi rajzpályázat ötletgazdái, Igaz Sándor és Igaz Csilla leleményességét.

- A bemutatásra váró képeken látszik, hogy jó ötlet volt, és érdemes mellé állni. A verseny segíti az ünnepre hangolódást – mondta a polgármester és azt kérte a jelen levőktől, hogy szervezzenek hasonlókat. Olyan meglepetéseket, mint amilyennel a saját gyerekeik meglepték most őket. Igaz Sándor, az általános iskola igazgatója úgy fogalmazott, hogy szívet melengető emlékekkel térhetnek haza azok, akik megnézik a képeket.

A zalahalápi gyerekek idén újra szép számmal indultak az adventi rajzpályázaton. A legszebb képekből kiállítást rendeztek a művelődési házban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Öröm látni, hogy milyen bátran rajzoltak az óvodások, és a még fiatalabbak is. A nagyobbak pedig különféle érdekes technikákat vonultattak fel sokszínű képeiken – mondta az igazgató, majd tolmácsolta a képeket zsűriző tanárnő, Bruckner Zsuzsanna szavait. A más elfoglaltsága miatt a megnyitóról távol maradó tanárnő azt üzente a pályázaton részt vevő gyerekeknek, hogy az advent fényében készült képek közül nehéz volt kiválasztania a legszebbeket. Örömmel tapasztalta a képek elkészítése során használt technikák sokszínűségét. Azt kérte a gyerekektől, hogy merészen bánjanak a színekkel, ne habozzanak vázolás nélkül festeni, továbbá gratulált a legkisebbek munkáihoz is. Vallotta, hogy számára az advent a békességet jelenti. A pályázatra készült munkákban az örömet, vidámságot, várakozást vélte felfedezni. Javasolta, hogy alkossanak eztán is, ne vegye el a kedvüket, ha nem értek el ma eredményt.

A versenyre a legszebb képeket Szép Jázmin Tamara, Nagy Liliána, Molnár Rebeka, Albert Orsolya Réka, Tokaji Bence Zoltán, Nagy Dóra, Doroszi Liza, Tóth Kinga Zsófia és Konkoly Emese készítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!