Zánka

2016.04.29. 20:23

Herczegh Anita: A tehetséges gyerekeknek is kell az iránymutatás

Zánka - Az idei, tavaszi Erzsébet Talentum Program táborát április 28. és május 1. között rendezik meg, amelyre Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is ellátogatott.

Kekk Sára

Az Erzsébet-program immár harmadik éve rendez tehetséggondozó tábort az Erzsébet Talentum Program keretében olyan gyerekeknek, akik a tematikus zánkai Erzsébet-táborokban egy-egy tehetségterületen kitűntek a többiek közül. A két részletben, ősszel és tavasszal egy-egy hosszú hétvégén megrendezett Erzsébet Talentum Táborokban a gyermekek számot adhatnak tehetségükről, és lehetőségük nyílik kiscsoportos foglalkozások keretében olyan neves és hozzáértő emberektől – mentoraiktól − tanulni, akik nemcsak a saját területükön kiválóak, hanem emberileg is példaként szolgálhatnak számukra.

A 2013/14-es tanévben 100, míg a 2014/15-ös tanévben már 112 gyermek kiválasztására nyílt lehetőség, és a mostani 2015/16-os tanév őszi és tavaszi táborában szintén 112 fiatal tehetség vehetett részt. A táborban a sport, az előadó-, a képző- és népművészetek különböző területén – mint például a birkózás, ökölvívás, cselgáncs, kosárlabda, labdarúgás, öttusa továbbá alkotó- és képzőművészet, formatervezés, színjátszás, zene-, népművészet – foglalkoznak neves szakemberek a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekekkel.

A mostani táborban többek között Komáromi Tibor olimpiai bajnok birkózó, Vincze Ottó válogatott labdarúgó és Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó is vállalta a részvételt, akiknek egy- egy foglalkozására Hercegh Anita is ellátogatott.

- Manapság sokat beszélünk arról, hogy milyen fontos a tehetségek gondozása. A gyerekek, akik ebben a táborban részt vehetnek, mindegyikük kiemelten tehetségesnek bizonyult a maga területén és most itt együtt, hasonló gondolkodású társaikkal, kiváló szakmai vezetőkkel egy sokrétű programon vehetnek részt – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége a programról.

Címkék#tehetségek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!