Zene

2014.01.24. 15:05

Felcsendül minden népszerű slágerük

Veszprém - A legendás Apostol együttes adja elő népszerű slágereit szombat este nyolc órától a Veszprém Arénában.

Marton Attila

A kultikus együttes legnagyobb slágereit több generáció egyaránt jól ismeri és szereti. A zenekar népszerűségét és elismertségét jelzi, hogy 1970-től íródó története során több korongja is arany- és platinalemez minősítést ért el. A banda kezdetben jazzrockot játszott, majd több tagcserét követően, Meződi József énekes érkezésének is köszönhetően egyre inkább a populárisabb dalok felé nyitott: az átütő sikereket ez a hangzásvilág hozta el számukra.

A zenekar nevéhez olyan fülbemászó slágerek kötődnek, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, az Eladó, kiadó most a szívem vagy a
Homokvár, légvár, kártyavár című dalok.

A jellegzetes szakálláról és kalapjáról is ismert Meződi József énekes-frontember apróbb veszprémi kötődéssel is bír: a kilencvenes évek elején, a Rockszínház munkatársaként egy hónapig részese volt a Petőfi Színházban a Rock Odüsszeia című előadás készítésének. Ebben az időben a zenekar felhagyott a koncertezéssel, a kilencvenes évek második felében azonban visszatértek a színpadra: a rajongótábor szeretetének köszönhetően az Apostol országszerte sikeres koncerteket tudhat maga mögött.

Az együttes frontembere lapunknak elmondta, a közönség mindenhol szívesen hallgatja legismertebb dalaikat, ezeket általában mindenhol, így vélhetően a Veszprém Arénában is eljátsszák majd, a repertoár egy kisebb része azonban koncertről koncertre változik, a közönség összetételétől függően is.

Az Apostol együttes fellépésére szombaton 19.30-kor indul a 27-es számú helyi járat az autóbusz-állomásról, míg visszafelé a Veszprém Arénától 22 órakor, illetve a koncert befejezése után szükség szerint módosított időpontokban indul a busz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!