Zirc

2011.10.28. 16:04

Bölcsődét adtak át Zircen

Zirc - Kilencven millió forintos ráfordítással valósult meg az óvoda melletti bölcsődei szárny, ahol jelenleg 26 apróságról gondoskodnak.

Mátételki András

A város polgármestere, Ottó Péter a pénteki ünnepségen elmondta, 2007-ben döntött úgy az önkormányzat, hogy fejleszti a Benedek Elek Napköziotthonos Óvodát és Bölcsődét. Csak a második körben nyertek 80 millió forintot a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól, amihez a város még 10 millió forintot hozzátett. Így születhetett meg a XXI. század követelményeinek megfelelő bölcsőde. Azt tervezik, hogy idővel beépítik a tetőteret, ahol két óvodai csoportot tudnak majd elhelyezni.

Dr. Kovács Zoltán, megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy a társadalmi változások kikényszerítik, hogy minél több ilyen gyermekintézmény épüljön, ami lehetővé teszi, hogy a szülők ismét dolgozhassanak. A fejlesztési tanács azért is támogatta a zirciek pályázatát, mert napjainkban fontos a munkahelyek megtartása.

Igmándyné Hebling Gabriella, az intézmény vezetője elmondta, 2003. óta foglalkoznak bölcsődésekkel is, akik eddig egy helyen voltak az óvodásokkal. Az új épületben három csoportot alakítottak ki - új dolgozókat is felvettek -, ahová jelenleg 26 zirci apróság jár, de még tizennégyet fel tudnának venni. Az uniós támogatásnak köszönhetően a piciket a jövőben már húszhetes koruktól fogadják.

Az ünnepség végén az egyházak képviselői megszentelték az épületet.

 

Az intézményben az elmúlt nyolc esztendőben közel 400 bölcsődésről gondoskodtak a nevelők. Voltak, akiket védőnői, gyámügyi javaslatra hoztak ide, hogy ők is megfelelően fejlődjenek, ne maradjanak le korosztályuk többi tagjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!