Zirc

2013.07.16. 12:10

Tíz új munkahely az Erzsébet kórházban

Júliustól tíz egészségügyi szakdolgozóval bővült a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet létszáma. Az alkalmazás anyagi hátterét az Új Széchenyi Terv keretében elnyert 50 milliós vissza nem térítendő támogatás jelenti.

Varga Domokos Péter

Erről dr. Tótth Árpád főigazgató számolt be az intézményben tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, az uniós pályázaton elnyert támogatás feltétele, hogy a tíz szakdolgozót legalább négy éven keresztül alkalmazzák, kétféle konstrukcióban. A pályázaton elnyert támogatás ugyanis csak az első két évre fedezi az alkalmazás anyagi hátterét, a másik két évre a bért a kórháznak kell biztosítania – már a kiírás is tartalmazta ezt a feltételt.

 

A Zirci Erzsébet Kórház- Rendelőintézetnek a fekvőbeteg- rehabilitáció, a krónikus fekvőbeteg-szakellátás, a járóbeteg- szakellátás, valamint az egynapos sebészet terén szakemberek alkalmazására volt szüksége. Ehhez nyújtott segítséget az Új Széchenyi-tervben meghirdetett pályázat, amelyhez az intézmény 2012 szeptemberében csatlakozott. Pályázatukat elfogadták, a projekt ez év elején indulhatott el, megkezdték a tíz munkatárs kiválasztását, felvételét.

Július 1-jétől így munkába állhatott négy szakápoló, két műtős, egy diplomás ápoló, egy gyógytornász, egy OKJ-s ápoló és egy fizikoterápiás szakasszisztens. Az elmúlt időszakban az Erzsébet kórház már részt vett egy hasonló konstrukcióban, az akkor felvett tíz dolgozó ma is az intézmény alkalmazottja, velük a rehabilitáció terén tudtak komoly fejlesztéseket elérni.

A most felvettek szaktudására támaszkodva elsősorban az egynapos sebészet volumenét lehet majd növelni. Az ennek révén megtermelt többletbevétel jelenti majd a második két év alkalmazásának fedezetét. A Napló kérdésére dr. Tótth Árpád főigazgató elmondta, az intézményben jelenleg összesen 145 embert foglalkoztatnak, valamint hangsúlyozta, ahogy az első hasonló projekt esetében, úgy most is tudják garantálni, hogy a négy évre felvett dolgozókat tovább is tudják majd foglalkoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!