karitász

2017.12.18. 20:07

Karácsonyi adományozás összefogással

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport tagjai a „Legyél jó, tegyél jót!” mottó jegyében munkálkodnak egész évben, így volt ez decemberben is.

Müller Anikó Hanga

Hetvennégy család kapott bőséges karácsonyi ajándékot, Csikí Bertalannak Gyurkó Zsófia középiskolás önkéntes adja át a csomagokat Fotó: a szerző

Céljuk a nehéz sorban élők megsegítése, mondta el Ulrich Józsefné csoportvezető. Az adventi időszak mindig nagyon mozgalmas náluk. Száz rászoruló embert hívtak meg egy gulyáslevesre, melyet az Erdélyi Baráti Kör Egyesület és a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület tagjaival közösen készítettek el. A karácsonyra hangolódva együtt ünnepeltek az „Ők is emberek” alapítvány fiataljaival.

Hetvennégy család kapott bőséges karácsonyi ajándékot, Csikí Bertalannak Gyurkó Zsófia középiskolás önkéntes adja át a csomagokat
Fotó: a szerző

Nagy értékű karácsonyi ajándékcsomagokat tudtak osztani hetvennégy hátrányos helyzetben élő családnak, melyhez egy anonim adományozó ötszázezer forint értékű tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szert juttatott a szervezetnek szétosztásra. Egy vállalkozó harminc zsák burgonyát, egy másik ajándékutalványt és készpénzt adott százezer forint értékben. Mindezt a karitász a templomi gyűjtés és a jótékonysági délután bevételével toldotta meg. A hittanos gyerekek az „Egy kis doboz szeretet” felhívásra nagy lelkesedéssel és örömmel készítettek játékot, édességet, ruhát tartalmazó csomagokat Vinter Ferencné hitoktató segítségével. A harmadik adventi gyertyagyújtást követő napon két karitász munkatárs tartós élelmiszert, mosószert, tisztálkodási szert tartalmazó csomagot vitt a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ zirci utógondozó lakásotthonába, a18-22 év közötti fiatal gondozottaknak. A karitász több tagja még karácsony előtt közösen ünnepel a pszichiátriai betegek klubjának tagjaival és a Szent Bernát Idősek Otthona lakóival, 23-án pedig a kórházban maradt ápoltakat látogatják meg. Összefogással és a karitászosok, önfeláldozó munkájukkal sok embernek meghittebbé, gazdagabbá varázsolták az ünnepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!