Ajka

2014.12.30. 19:28

Harmadszor is elnyerték az ökoiskola címet

Ajka - Örökös ökoiskola címet vett át a Fekete-Vörösmarty iskola igazgatóhelyettese, Simonné Kósa Zsuzsa dr. Kaposi Józseftől, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatójától Budapesten.

Tisler Anna

Az intézmény 2008-ban majd 2011-ben is elnyerte az  ökoiskola címet. A szabály szerint amelyik iskola háromszor megfelel az intézmény egész működésére kiterjedő szigorú feltételeknek, elnyeri az örökös ökoiskola címet.

Simonné Kósa Zsuzsa veszi át az oklevelet dr. Kaposi Józseftől

Az ökoiskolák felé támasztott elvárás, hogy a zöld területeket megfelelően gondozzák, télen legyen madáretető a megfelelő táplálékkal, használjanak szelektív hulladékgyűjtőt. A tanmenetbe építsék bele a fenntarthatóságra nevelést, ésszerűen használják az energiát, takarításhoz, amennyiben az iskola költségvetése lehetővé teszi, használjanak környezetbarát szereket.

Az igazgatóhelyettestől megtudtuk, országos akciókban is részt vesznek, a Mozdulj a klímáért akció keretében sok tanuló vállalta azt, hogy környezetbarát módon - autó helyett gyalog, kerékpárral, tömegközlekedési eszközzel érkezik az iskolába. A Pont Velem akció keretében használt elemet gyűjtenek, amelyekért pontot kapnak a szervezőktől, amelyeket ajándéktárgyakra válthatnak be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!