Állatvilág

2015.02.11. 11:38

Elütötték és magára hagyták a kiskutyát

Elütöttek vasárnap este egy foxikeverék kiskutyát Sümeg és Ukk között, és magára hagyták az út közepén. Mindenki elment mellette, Mészáros Zsolt Vas megyei fiatalember viszont megállt, és megmentette az életét, ajkai állatvédők pedig magukhoz vették.

Kovács Erika

- Sokat autózom a munkám miatt, ezért jártam vasárnap este Sümeg és Ukk között. Nem hittem a szememnek, amikor megláttam, hogy egy szerencsétlen, élő kiskutya kuporog az út közepén, látszott elütötték és megsérült. Az autók egymás után zúgtak el az állat mellett, látszott megadta magát a sorsának, hogy valaki átmegy rajta, és így végleg eldönti sorsát. Az állat kimondhatatlan rémületben ült az úton – beszél a történtekről Mészáros Zsolt, a 35 éves Vas megyei fiatalember. Elmondja, ő azonnal megállt, kirakta az elakadásjelzőt és odament a kiskutyához.

– Ami az állat szemében volt, nem lehet elmondani! – mondja még most is megindultan. - Egyszerre látszott rajta a halálfélelem, a lemondás, a remény, hogy most talán megsegíti az ember, és mégis életben maradhat – fogalmaz könnyeivel küszködve a Zsolt, hozzátéve: - Amint leguggoltam mellé, eltört lába miatt azonnal remegve kúszni kezdett és vonszolta magát a kabátom alá védelmet keresve. A szerencsétlen állatot betettem az autómba, amíg elvégeztem a munkámat, ismerőseim vigyáztak rá, majd Czapári Balázs sümegi állatorvoshoz került, aztán együtt mentünk haza.

Fotó: Bakonyi Állat-, és Természetvédő Egyesület

– Máig nem tudtam felfogni, hogy miért tudták az emberek elnézni, hogy ott kuporgott egy kiszolgáltatott, sérült kis állat az úton, és miért nem állt meg senki? – kérdi Zsolt. - Hogyan tud ilyen kegyetlen lenni az ember? – fogalmaz.

Zsolt megosztotta a történteket az internetes közösségi oldalon, amire az ajkai Bakonyi Állat-, és Természetvédő Egyesület jelentkezett a kiskutyáért.

Fotó: Penk Tímea

- Az állatot elvittük Kovács Róbert állatorvoshoz, és február 11-én, szerdán  indulunk vele a szombathelyi állatkórházba, ahol a súlyos törését meg tudják műteni – mondja Németh Nóra egyesületi elnök. Említi, hogy a kis állat, akit Forestnek neveztek el felépüléséért önkéntes gyűjtés indult a közösségi oldalon, köztük Puskás Krisztina budapesti ékszerkészítő bocsátotta licitre termékeit a kiskutya gyógyítása érdekében, és egyik Balatonalmádiban élő barátnője veszi magához az állatot a műtét után ideiglenesen a rehabilitáció idejére. Aztán keresnek neki végleges gazdát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!