Kamionok elé dobták a „gonosz” kutyát Pápateszérnél

Rendőrök gyűjtötték be a forgalmas 832-es főútról azt a pitbullt, akit gazdái egy furgonból dobtak ki a teherautók közé.

Forrás: pixabay

Mivel egy bejelentés nyomán a furgon rendszámát is megtudták, azonnal siettek volna az elkövető után, ám a kutyát el kellett helyezniük, ezért kérték az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvány segítségét.

Az állatvédők később kiderítették, hogy a kutya eredeti gazdája erőszakos bűncselekmény miatt börtönben van. A hozzátartozók azért dobták ki szerencsétlen ebet, mert megkarmolt egy kislányt, aki a láncon tartott kutyához odasétált, az ölében egy kölyökmacskával. „A kutya természetesen felugrott rá és véletlenül megkarmolta – írják posztjukban az alapítvány munkatársai. – Eleve egy négyéves kislány mit keres a bull közelében az ölében tartott 'zsákmánnyal'? Aki kutyás, az tudja, hogy ilyet tilos csinálni.”

A kislánnyal a kórházba siettek, közben a hozzátartozók és ismerősök másik fele úgy gondolta, hogy majd ők megbüntetik a „vérengző, gonosz” kutyát. Betették egy tolóajtós furgonba, és a 832-es főúton kidobták a kamionok elé, hátha valamelyik járgány „elintézi helyettük a piszkos munkát…”

Szerencsére az eb megúszta, az elkövetővel szemben azonban bűnügyi eljárás van folyamatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!