Denevérles, őzagancsok és elképesztő ízeltlábúak

2023.06.13. 07:00

Így ugrál a Cuhából kihálózott hátonúszó poloska a kutató tenyerében

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatához június 24-én, szombaton. Az év fajai a Bakonyban című rajzpályázatból nyílik kiállítás 17.30-kor. Utána a múzeum állandó tárlata ingyenesen látogatható, amit ezen napon más bemutatók egészítenek ki.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita

Jazzkoncert várja az érdeklődőket 18 és 20 óra között. Kézműves foglalkozásokon 19 és 23 óra között készíthetnek fecskefarkú lepkét, mécseslámpást őzdísszel. Az őzagancs bemutató 19 és 24 óra között tekinthető meg, múzeumpedagógiai foglalkozás keretében. Éjszakai denevérlest is szerveznek a Zirci Ciszterci Arborétumba, Mészáros József Bakony-kutató vezetésével 19.50-től. 

Az egzotikus ízeltlábúak kiállítás 19 és 24 óra között tekinthető meg, trópusi országok ízeltlábú állatvilágából ad ízelítőt, nagyméretű, színes pillangók, szenderek, óriásbogarak és egyéb elképesztő ízeltlábúak kápráztatják el a látogatókat, melyek négy kontinensről származnak. Ugyan a Vízipók-Csodapók rajzfilmsorozatból ismert hátonúszó poloska nem számít egzotikusnak, de eléggé érdekes, ezért ízelítőként videónkon meg lehet nézni, hogyan ugrál egy Cuhából kihálózott példány a kutató tenyerében.

Beszélgetéssel egybekötött közös preparálásra nyílik még lehetőség a Múzeumok Éjszakáján Zircen, a BTM szervezésében, a geológiai gyűjteményben 20 és 24 óra között, Mamutcsontok látványpreparálása – egy geológiai feltárás folytatása a laborban címmel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!