állatbarátok

2019.12.10. 11:30

Ajándékot hozott a Mikulás a balatonfüredi menhelyi kutyáknak

Nagy ünnep volt a balatonfüredi menhelyi kutyusok számára Mikulás napja, amikor önkéntesek, állatbarátok érkeztek hozzájuk, hogy megsétáltassák, simogassák, szeretgessék az árva állatokat a Bajcsy-Zsilinszky utcai Probio parkban.

Kovács Erika

Adományt hoztak az árva kutyusoknak

Fotó: Füredi Állatmenhely

Adományt is hoztak nekik, összesen száz zsák táp gyűlt össze, és rengeteg meleg holmit, takarót is kaptak a kutyák a hideg téli napokra. A látogatók között több kisgyermekes család is érkezett, akiknek a szervezők külön örültek.

Állatbarátok érkeztek a menhelyre
Fotó: Füredi Állatmenhely

Gáspár Ákos főszervező, önkormányzati képviselő azt mondta, nagyon fontos, hogy már a kisgyerekek is megismerjék a menhely feladatait, a munkát, ahol külön beszélnek nekik a felelős állattartásról. Eszerint csak az fogadjon örökbe kutyát, aki szereti az állatot, és jó körülmények között képes gondoskodni róla. Másfelől felhívják a figyelmüket az önkéntességre, hogy akár egy is simogatás is nagyon sokat jelenthet a menhelyi állatoknak.

Egy is simogatás is nagyon sokat jelenthet a menhelyi állatoknak
Fotó: Füredi Állatmenhely

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdették az „Ajándékozz meg egy menhelyi kutyust karácsonyra!” akciót, amikor az adományozó csomagot állít össze, illetve visz egy menhelyi kutyának az adventi hetekben, például táppal, jutalom falatkákkal, játékkal. Az árva kutyáknak legközelebb a füredi Tescónál gyűjtenek adományt december 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!