Balatonalmádi

2011.10.19. 08:33

Sokat ''tököltek'' a legfiatalabbak

Balatonkenese - A közművelődési intézményhez tartozó tájház, ami idén az Év Tájháza címmel büszkélkedhet, pályázati forrásból százezer forintot nyert a Múzeumok őszi fesztiváljához kapcsolódó programsorozatra, ennek első rendezvénye a szombati töknap volt.

Halmos György

Hamisítatlan őszi időben rendezték meg a tájház udvarán a programot, a rendezvényre sokan látogattak ki. A kenesei nagymamák jóvoltából finom tökös ételeket lehetett megkóstolni, de az ínyencek a különleges tök-  és a csipkelekvárt is megízlelhették. Sokakat vonzott a tökfaragás, szebbnél szebb és rendkívül ötletes töklámpások készültek a délután folyamán. Ezenkívül gesztenyebábukat,  csuhékölteményeket és különböző terményképeket lehetett készíteni a tájház udvarán, az igazi próbatételt azonban a tökgurítás jelentette.


 
Remek családi kikapcsolódásban volt részük mindazoknak, akik ellátogattak a tájházba. A szervezők tájékoztattak arról is, hogy november 4-én a Randevú a stelázsi mélyéről elnevezésű programra várják az érdeklődőket, ahol kukoricamorzsolásra is lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!