Balatonalmádi

2013.09.03. 10:25

A problémás gyerekektől tartanak

Gondot okoznak egyes problémás gyerekek, akik a lakásotthonból a Vörösberényi Általános Iskolába járnak, magatartásukkal sokszor lehetetlenné teszik a hatékony pedagógiai munkát - hangzott el a legutóbbi testületi ülésen

Halmos György

Az iskola tantestülete több esetben jelzett problémát az Erkel utcában működő Lakásotthonnal kapcsolatban. Az ott elhelyezett általános iskolai korú, és a Vörösberényi Általános Iskolába beiskolázott gyermekek nehézzé, sok esetben lehetetlenné teszik egy-egy osztályban a hatékony pedagógiai munkát. Dr. Hoffmann Gyöngyi alpolgármester kezdeményezésére április 11-én helyszíni bejárást tartottak az érintett szervezetek a lakásotthonban.

A testület javaslata azt tartalmazza: a gyermekvédelmi főigazgatóságnak, hogy hozzon létre a megyében egy olyan speciális otthont, ahol a fiatalok megkaphatnák a számukra megfelelő segítséget, gondozást, ellátást. A testületi ülésen felszólalt Csetényi Tamásné, a pedagógusok nevében, aki mielőbbi megoldást sürgetett, mert vannak olyan pedagógusok, akik veszélyben érzik magukat, ez pedig komoly problémát jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!