Balatonederics

2015.11.22. 11:05

A Balaton, ami összeköt - Helytörténészek hagyományteremtő konferenciája Balatonedericsen

Balatonederics - Rangos eseménynek adott helyszínt a Balatonedericsi Tájház a hétvégén. Első alkalommal, hagyományteremtő céllal találkoztak a Balaton régióból érkező, helytörténeti kutatással foglalkozó szakemberek, amatőr helytörténészek, könyvtárosok, civil szervezetek, települések vezetői , a turizmus ágazatainak képviselői.

Jákói Bernadett

Dr. Takács Gábor helyi ötletgazda kezdeményezésére hívták össze az északi parton, Veszprém megye nyugati kapujánál fekvő, a megyehatárhoz közeli településre a szakembereket, akik – megfogalmazása szerint – értelmet adhatnak a jövőben is az ilyen célú találkozásoknak.

Bándi László elnök képviseletében a Veszprém Megyei Honismereti Egyesület is részt vett a rendezvényen (Fotó: Jákói Bernadett)

– Mai rendezvényünkkel a Balaton szinte minden kutatási területén részt vevők közösséggé formálása a szempont, hogy ismerjék meg egymás nyilvános tevékenységét, publikációit a kutatótársak. Másodsorban, hogy vigyék hírét településünk értékeinek, hogy kaput nyithassunk szomszédos régiókra, és az összetartozás példáját közvetítsük a múltat feltáró szakemberek és a turizmus képviselői számára – fogalmazott köszöntőjében Töreky Lászlóné polgármester asszony.

A délutánba nyúló rendezvényen alkalmi könyvbemutatókkal és az edericsi barlangászat történetét felidéző kiállítással hívják fel a figyelmet a magyar tenger kultúrtörténeti kincseire, értékeire.

Címkék#Balaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!