Belföld

2009.02.26. 03:28

Már a tűréshatáron - A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja

<b>Balatonfüred</b> - A diktatúrák nem tűnnek el nyomtalanul. Vannak, akik ma is tévedhetetlen, mindenható politikai vezérekben gondolkodnak. Szorongva szembesülünk azzal, hogy ma is bűn az önálló, szabad gondolat - fogalmazott <em>Schmidt Mária</em>.

Martinovics Tibor

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja alkalmából az Anna Grand Hotel dísztermében tartott beszédében a Terror Háza Múzeum főigazgatója hangsúlyozta: ma a hatalom a felelősség kérdésére a múltból jól ismert kommunista reflexekkel reagál, most sem visel senki személyes felelősséget az általa elkövetett hibákért. 

Ne hagyjuk, hogy a diktatúrák nyomasztó öröksége ismét ránk telepedjen, hiszen a diktatúra kitermeli a tévedhetetlen, mindenki felett álló, leválthatatlan és visszahívhatatlan vezetőt. 

Ne hagyjuk szó nélkül a hatalom újabb és újabb jogsértését, az adóforintjainknak az elherdálását, a közpénzzel való zsonglőrködést - folytatta Schmidt Mária, aki kitért arra, hogy a magyar társadalom minden tagja szenvedett a kommunista diktatúrától. 

- Még a huszadik század legreménytelenebb időszakaiban sem sikerült a hatalomnak magyar ellen uszítani a magyart. Ez az ország, melyet ma ideológiák mentén igyekeznek kettéhasítani, ahol egymás ellen próbálják fordítani a vidéket a várossal, az aktívat a nyugdíjassal, a jobb módút a szegényebbel, a cigányt a nem cigánnyal, soha nem keveredett polgárháborúba. 

A társadalom mindig összefogott, mert mindannyian magyarok vagyunk, és egy közös hazánk van - mondta beszédében Schmidt Mária, aki szerint a végsőkig legyengített Magyarország évek óta húzódó bizalmi, kormányzati, vezetési és politikai válságban van, ám a megfontolt, felelős politikai cselekvések helyett a politika visszaél a választók bizalmával.

- Tűréshatárhoz érkeztünk. De lehet, hogy ezt a Parlamentben ülők még nem érzik? Egyre kevésbé hisszük már, hogy a politikusok minket szolgálnak. A politika már csak ilyen, önző, hazug és korrupt - gondoljuk egyre többen. 

Nem más ez, mint egy nép lemondó nyilatkozata a szabadságról. Értsük meg és értessük meg vezetőinkkel, hogy ez a mi országunk. Ha közösek a céljaink, akkor közös a gondolkodásunk és a cselekvésünk is, márpedig közösek a céljaink: emberhez méltó életet akarunk - zárta beszédét Schmidt Mária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!