Belföld

2009.04.10. 02:27

Új király az állatkertben - Négy oroszlán Hollandiából

Veszprém - Újra van királya a Kittenberger vadasparknak: Puk szerdán érkezett Hollandiából három lánytestvérével, s vette át Luigi tavaly megüresedett trónszékét.

Németh F. Bernadett

A négy fiatal oroszlán Hollandia egyik legszebb vadasparkjában látta meg a napvilágot tavaly. A veszprémi állatkert a Csimpánzvilág projekt keretében vette fel a kapcsolatot a hollandokkal, Beekse Bergenben ugyanis népes csimpánzcsapatot tartanak. 

A hollandoknak annyira megtetszett a magyar projekt, hogy amikor oroszlánjaik elhelyezése került szóba, ránk gondoltak - tudtuk meg Török Lászlótól, az állatkert igazgatójától. Veszprém ennek igen örül, hiszen az itteni oroszlán, Linda egyedül maradt.

A négy oroszlán szerdán érkezett Veszprémbe. A fiatal állatok még pöttyösek, Puk, a trónörökös sörénye is csak jelképes még. A lányok, Anne, Sabah és Njeri ijedten bújtak meg a ketrec sarkában, de női kíváncsiságuk hamar legyőzte félelmüket. Amint Linda megérezte őket, hangos üvöltéssel adta tudtukra: itt lakik már egy társuk. 

Hogy miként jönnek majd ki egymással, a következő napokban dől el, egyelőre rácson keresztül érintkeznek. A látogatók a következő napokban már megnézhetik az új oroszlánokat.

Szerdán két új tevével is gazdagodott az állatkert: Fe-line és Fatima, édesanya és csikója Halléból érkezett Veszprémbe. Egyelőre ők is külön vannak a kétpúpúcsapattól, de néhány nap múlva csatlakoznak a többiekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!