Belföld

2009.06.23. 02:27

Megújult drogambulancia

Veszprém - Működése kilenc évének legnagyobb felújítása kezdődött el májusban a veszprémi alkohol-drogsegély ambulancián.

Halmos György

Kicserélték a nyílászárókat és akadálymentesítették a közösségi tereket. Virányi Judit, a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület elnök-igazgatója beszámolt arról, hogy szervezetük a regionális operatív programon keresztül 10 millió forintot nyert uniós forrásból a felújításokra.

A munkálatok kezdete óta eltelt negyedévben a szenvedélybetegek nappali ellátóintézményének részleges fel-újításával, valamint akadálymentesítésével mára végeztek.

A felújítások fontosságát jelzi, hogy a megyeszékhelyen van olyan szenvedélybeteg hajléktalan, aki azért nem tudta igénybe venni a szolgáltatásokat, mert az intézet kialakítása nem volt arra al- kalmas. a veszprémi intézet vezetője arról számolt be, hogy az ambulancia kihasználtsága maximális. A rászorulóknak, többségében középkorú férfiaknak álláskereső csoportokat, kreatív foglalkozásokat szerveznek.

Kiss Teodóra,

Az egyesület elnök-igazgatója beszámolt arról is, hogy az alkohol-drogsegély egyesület és a hajléktalanszálló munkája részben összekapcsolódik, előbbi szervezet hetente kétszer három órában addiktológiai ellátást nyújt a szállón.

Az egyesület pályázati forrásból Pápán szenvedélybetegek ellátásával foglalkozó tevékenységet indít el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!